top of page

ARTIST IN RESIDENCE

Kunstneropphold for tekstilbasert kunst

AiR Green

AiR Green

Norske tekstilkunstnere NTK utlyser arbeidsopphold for kunstnere relatert til tekstil. NTK ønsker å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. Alle profesjonelle kunstnere som arbeider med tekstile medier eller har et prosjekt relatert til tekstil kan søke; enten som enkeltperson eller gruppe. 

Hver kunstner/gruppe får et stipend på kroner 5 000,- og reiseutgifter inntil kroner 3500,-. Kunstnerne har fri bolig og atelier. Prosjektet er støttet av Krødsherad kommune, Buskerud fylke, NTK og med utstyrsstøtte fra Kulturrådet. 

Høsten 2021 fikk vi et nytt tilskudd til AiR Green-programmet: AiR Green Studio! Oppholdet er i det nylig rehabiliterte Sommerfjøset på Søndre Green gård. Sommerfjøset er omgjort til en studioleilighet med alle fasiliteter, og med et godt arbeidsrom for ulike typer kunstproduksjon. Andre arbeidsrom på gården er også tilgjengelige. 

Se mer informasjon om Air Green Studio HER!

Mer informasjon om AiR Green HER!

More info about residency AiR Green HERE!

 

Det er også anledning for enkeltkunstnere eller grupper å leie huset/atelier for kortere eller lengre perioder. 

 

Fra New York til Noresund

"Thank you so much for your warm welcome. Your work and life are an inspiration. The beautiful farm was a pleasure to see every day." 

AiR Green 2017 - Elana Herzog 
F52A8244.jpg

Søndre Green

Krøderfjordveien 1300

3536 NORESUND

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page