top of page

ARTIST IN RESIDENCE

Kunstneropphold for tekstilbasert kunst

AiR Green

AiR Green

Norske tekstilkunstnere NTK utlyser arbeidsopphold for kunstnere relatert til tekstil. NTK ønsker å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. Alle profesjonelle kunstnere som arbeider med tekstile medier eller har et prosjekt relatert til tekstil kan søke; enten som enkeltperson eller gruppe. 

Hver kunstner/gruppe får et stipend på kroner 10 000,- og reiseutgifter inntil kroner 3500,-. Kunstnerne har fri bolig og atelier. Prosjektet er støttet av Krødsherad kommune, Buskerud fylke, NTK og med utstyrsstøtte fra Kulturrådet. 

Mer informasjon om AiR Green 2020 her! Søknadsperiode åpner 20. sept (trykk for link)

More info about residency AiR Green 2020 here. Application period opens 20. sept. (press for link)

 

Det er også anledning for enkeltkunstnere eller grupper å leie huset/atelier for kortere eller lengre perioder. 

 

AiR Green Vår 2019

Kunstnere Vår 2019

 

Kathleen Vaughan, Canada

Sara Elggren, Sverige

Rosanna Vibe, Norge

Nadie Borggreve, Nederland

Kathleen Vaughan (Canada)

Kunstner og professor som jobber stedsspesifikt med å kartlegge landskap ved hjelp av vandringer og ulike tekstile teknikker. Hun er opptatt av å formidle forhold rundt gentrifisering, økologi og natur til studenter ved Concordia universitet i Canada og på Island hvor universitetet har en avdeling.

www.akaredhanded.com

Sara Elggren (Sverige)

Jobber i feltet mellom eksperimentell tekstil og tradisjonelle vevteknikker. Elggren har studert ikat-fargeteknikk i Japan, og har flere studieopphold hos kunstnere i både USA, England og Sverige hvor hun har gått i dybden på teknikker som billedvev, damask m.fl. Elggren stiller ut sine arbeider internasjonalt, og har jobbet med mange samarbeidsprosjekter.

saraelggren.org

Rosanna Vibe (Norge)

Et utforskende performativt og helhetlig bygget opp kunstnerskap. Vibe bygger installasjoner og organiske former i kroppsstørrelse og større. Tekstile materialer er en vesentlig del av arbeidene, og ofte er kunstnerens kroppslige tilstedeværelse en integrert del av arbeidet. Vibe ønsker å utvikle sin metode for å jobbe stedsspesifikt i omgivelsene på Søndre Green gård.

www.rosannavibe.com

Nadie Borggreve (Nederland)

Er en spennende kunstner som jobber med kleskolleksjoner og gjenbruk. Borggreve vant prisen for beste avgangskolleksjon BA tekstil og mote i 2016. Borggreve ønsker å jobbe med strikk og beskriver et konkret prosjekt med gjenbruk av gensere i relasjon til gamle norske strikketeknikker, farging av garn og strikkemønster.

 

www.nadieborggreve.com

Søndre Green

Krøderfjordveien 1300

3536 NORESUND

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page