top of page
Søk
  • keffe4

Åpen dag AiR Green 2019

VELKOMMEN til Åpen dag på Søndre Green gård lørdag 25. mai i anledning kunstneroppholdet AiR Green 2019!

AiR Green arrangeres to ganger i 2019, på våren (29. april - 27. mai) og høsten (19. august - 16. september).

De fire kunstnerne som deltar våren 2019 er Nadie Borggreve (Nederland), Rosanna Vibe (Norge), Sara Elggren (Sverige) og Kathleen Vaughan (Canada). https://www.norsketekstilkunstnere.no/air-green-deltakere-vaaren-2019/

Kunstnerne har blitt juryert inn av styret i Norske tekstilkunstnere (NTK) etter en åpen utlysning i 2018. Kunstneroppholdet ble initiert av NTK i 2015 for å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. AiR Green foregår på Søndre Green gård i Krødsherad i Buskerud, som eies og drives av tekstilkunstner Kristin Lindberg. Kunstneroppholdet har tidligere blitt avholdt i 2016, 2017 og 2018.

På åpen dag 25. mai får publikum en unik mulighet til å møte kunstnerne i arbeidsrommene deres, høre på kunstnersamtaler og oppleve en gård helt utenom det vanlige i idylliske omgivelser ved Krøderen. Det blir anledning til å kjøpe god mat og drikke på gården.

Gratis buss 🚌💨 NTK kjører gratis buss fra Oslo sentrum lørdag 25. mai kl. 10.00 med retur kl. 15.30 - 16.00 fra gården. Førstemann til mølla gjelder. Send en e-post til dl@softgalleri.no for påmelding.

Program lørdag 25. mai

11.30 Søndre Green åpner for besøkende. Parkering på parkeringsplass eller på jordet.

12.00 Velkommen til Søndre Green. Kristin Lindberg, tekstilkunstner og eier av Søndre Green, ønsker velkommen og presenterer gården. Kristin Sæterdal, styreleder for Norske tekstilkunstnere, forteller om prosjektet "AiR Green - Artist in Residence at Sondre Green / Kunstneropphold på Søndre Green” og presenterer årets kunstnere.

12.30 Åpne atelier. Publikum kan vandre rundt og bli kjent med kunstnerne og gården. Kafé med salg av hjemmebakt brød med egg og syltetøy fra gården. Te og kaffe. Vipps/kontant.

14.00 Artist talk i «Høytørka», prosjektrommet på låven. Kristin Lindberg samtaler med kunstnerne om deres kunstneriske prosjekter og om oppholdets betydning. Publikum kan stille spørsmål til kunstnerne.

15.30 Avslutning


13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page